جشن غدیر در آسمان‌ها

به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز

 

جشن غدير در آسمان‌ها

 

در آسمان‌ها روز غدير را مى شناسند و آن را جشن مى گيرند. در اين باره چهار حديث ذكر مى‌نماييم:
 

غدير، روز عهد معهود

امام صادق عليه‌السلام فرمود: نام عيد غدير در آسمان‌ها روز ‘عهد معهود’ است. [ عوالم: جلد 3:15 صفحه‌ی 214. ]
 

غدير، روز عرضه ولايت بر اهل آسمان‌ها

امام رضا عليه‌السلام فرمود: خداوند در روز عيد غدير ولايت را بر اهل آسمان‌ها عرضه كرد، و اهل آسمان هفتم در قبول آن از ديگران سبقت گرفتند.
به همين جهت خداوند آسمان هفتم را به عرش خود مزّين فرمود.
سپس اهل آسمان چهارم بر ديگران سبقت گرفتند، و خداوند آن را به بيت المعمور مزّين فرمود.
سپس اهل آسمان اول سبقت گرفتند، و خداوند آن را به ستارگان مزّين فرمود. [ عوالم: جلد 3:15 صفحه‌ی 224. ]
 

ملائكه در جشن غدير

امام رضا عليه‌السلام فرمود: روز غدير، روزى است كه خداوند به جبرئيل امر مى كند تا تختى از كرامت خود در مقابل بيت المعمور قرار دهد.
سپس جبرئيل بر فراز آن قرار مى‌گيرد و ملائكه از همه‌ى آسمان‌ها جمع مى‌شوند و بر پيامبر صلى‌اللَّه‌عليه‌وآله ثنا مى‌فرستند و براى شيعيان اميرالمؤمنين و ائمه عليهم‌السلام و محبّان ايشان استغفار مى‌كنند. [ عوالم: جلد 3:15 صفحه‌ی 222. ]
 

نثار فاطمه در جشن غدير

امام رضا عليه‌السلام از پدرش امام موسى بن جعفر عليه‌السلام از جدش امام صادق عليه‌السلام نقل مى‌فرمايد كه فرمود: روز غدير نزد اهل آسمان مشهورتر از اهل زمين است. خداوند تعالى در بهشت قصرى خلق فرموده كه بناى آن خشتى از نقره و خشتى از طلا است.
در آن قصر صد هزار اتاق سرخ رنگ و صد هزار خيمه‌ى سبز رنگ وجود دارد و خاك آن از مشك و عنبر است. در آن قصر چهار نهر جارى است: نهرى از شراب و نهرى از آب و نهرى از شير و نهرى از عسل. در كناره هاى اين نهرها درختانى از انواع ميوه‌ها قرار دارد، و بر آن درختان طيورى هستند كه بدن‌هاى آن‌ها از لؤلؤ و بال‌هاي‌شان از ياقوت است و به انواع صداها مى‌خوانند. روز غدير كه فرا مى‌رسد اهل آسمان‌ها وارد اين قصر مى‌شوند و تسبيح و تقديس و تهليل مى‌گويند.
آن پرندگان هم به پرواز در مى آيند و خود را به آب مى‌زنند، و سپس در آن مشك و عنبر مى‌غلطند. آن‌گاه كه ملائكه جمع شدند بار ديگر به پرواز در مى‌آيند و آن عطرها را بر آنان مى‌پاشند. ملائكه در روز غدير ‘نثار فاطمه عليهاالسلام’ [ نثار فاطمه عليهاالسلام همان ميوه‌هاى درخت طوبى است كه در شب زفاف حضرت، به امر الهى از آن درخت در آسمان‌ها پخش شد و ملائكه آن‌ها را به عنوان يادگار برداشتند. بحار الانوار: جلد 43 صفحه‌ی 109. ] را به يك‌ديگر هديه مى‌دهند.
وقتى آخرين ساعات روز غدير فرا مى‌رسد ندا مى‌آيد: ‘به مراتب و درجات خود برگرديد كه به احترام محمّد و على تا سال آينده در چنين روزى، از لغزش و خطر در امان خواهيد بود’. [ بحارالأنوار: جلد 37 صفحه‌ی 163. عوالم: جلد 3:15 صفحه‌ی 221. ]
 

این مقاله برای شما مفید بود؟

Related Articles

Leave A Comment?

2 × سه =